Miniauberginer säljs ofta på torghandeln eller i utländska matvarubutiker. Den är lite sötare och mjällare i smaken än den stora. Perfekt format för ”fingerfood”!
Små miniauberginer fyllda med krämig mozzarella och smakrik pesto. Fantastiskt goda och fungerar lika bra som tilltugg eller som ett inslag på en buffé.
Ingredienser:
- Ca 12 mini auberginer
- Olivolja
- 25 gram mozzarella, 1 förpackning
- 3-4 msk pesto, valfri sort
- Salt och peppar
- Ev chiliflakes
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 200 i vanlig ugn. Tvätta och torka auberginerna. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Gnid in dom med olja, krydda runt om med salt och peppar. Kör 30-40 minuter (beroende på storlek) lite högre upp än i mitten av ugnen, vänd regelbundet, tills innanmätet är mjukt. Ta ut dem och skär ett snitt eller kryss i dem så de går att öppna upp. Krydda dem invändigt med salt och peppar, lägg i mozzarella och toppa med pesto. Man kan ta vilken pesto man vill, jag använde ramslökspesto.
Vill man ha dem lite kryddiga stör man bara på lite chiliflakes eller liknande och gratinerar sen i ugnen ca 5 minuter tills osten smält. Lägg upp på fint fat och servera.
Servera gärna till ett smakrikt rött vin eller ett glas grappa.