Supergod vegetarisk pasta med lite hetta i smaken. Hur het du vill ha den bestämmer du själv genom att öka eller minska på mängden harissa. Tomatsåsen kan förberedas upp till tre dagar i förväg och sen bara värmas på och blandas med pastan. Innehåller strax under 500 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 msk olja
- 1 gul lök, tunt skivad
- 1 rågad msk harissa
- 250 gram cocktailtomater, halverade
- 60 gram svarta oliver, urkärnade
- 20 gram kapris
- 350 gram pappardelle pasta
- 1 näve färsk persilja, grovhackad
- 120 gram turkisk yoghurt
Tillagning:
Hetta upp oljan i en panna med lock. Stek löken ca 8 minuter tills den är riktigt mjuk och fått fin färg.
Tillsätt harissa, tomater, oliver, kapris och ½ tsk salt och låt puttra ihop 3-4 minuter under omrörning. Tillsätt 2 dl vatten och koka upp. Sänk sen värmen, lägg på locket och låt sjuda ca 10 minuter. Ta av locket och fortsätt småkoka ett par minuter till så att såsen tjocknar något. Rör i det mesta av persiljan och ta av från värmen.
Koka pastan enligt anvisning på paketet och låt sen rinna av i durkslag. Häll pastan i tomatsåsen och blanda runt ordentligt så all pasta blir täckt av såsen. Strö på lite salt och resterande persilja och servera med en klick yoghurt!