Smakrika cocktailtomater som fått puttra i rött vin, balsamvinäger och kryddor passar utmärkt att blanda ner i vilken kokt pasta som helst och blir ett festligt vegetariskt alternativ.
Ingredienser till 4 portioner:
- 400 gram spaghetti (eller annan pasta)
- 350-400 gram cocktailtomater
- salt, svartpeppar
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- 1 msk olivolja
- 2 tsk balsamvinäger
- 1 dl rött vin
- Riven parmesanost, till servering
- Färsk persilja, till servering
Tillagning:
Koka pastan enligt instruktion på paketet. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja i en panna. Lägg i tomater och häll på balsamvinäger. Låt puttra någon minut tills vätskan reducerat något. Häll på rött vin och kryddor. Koka upp och låt puttra utan lock, tills vinet kokat in och tomaterna börjar spricka upp.
Blanda tomaterna med pastan och strö på rikligt med nyriven parmesanost och garnera med färsk persilja.