Underbart goda frasiga toasts med krämig burrata i botten toppad med en skiva grillat kött och en smakrik chimichurri. Perfekt som lättare lunch eller matigare tilltugg.
Det går utmärkt att använda rester från grillkvällen och även att variera med olika köttslag.
Ingredienser till 4 toasts:
- 4 skivor bröd, t.ex chiabatta eller liknande
- 1 hel bit nötkött (t.ex. flankstek) eller 4 skivor färdiggrillad kött
- 1 burrata, ca 100 gram avrunnen vikt
- ½ dl olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- ½ schalottenlök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- ½ dl färsk bladpersilja, hackad
- ½ dl färsk koriander, hackad
- ½ röd chilifrukt, hackad
- salt, nymalen svartpeppar
- Några kvistar färsk persilja, till garnering
Tillagning:
Börja med att tillaga chimichurri; Blanda ihop olivolja, vinäger, salt och svartpeppar i en skål.
Lägg i lök och vitlök i samma bunke. Låt dra i några minuter.
Tillsätt sen persilja och chili och blanda runt. Ställ åt sidan medan du tillagar köttet.
Salta och peppra köttet. Grilla eller stek några minuter på var sida tills köttet är tillagar som du önskar. Låt vila några minuter och skär sedan upp i skivor som är ca 1 cm tjocka.
Stek eller grilla brödskivorna.
Fördela burrata på brödskivorna. Lägg på grillat kött och skeda över rikligt med chimichurri. Garnera med några kvistar bladpersilja och servera direkt.