Uppiffad potatissallad

Hemma igen efter Stockholmsbesöket och Lily Bollinger Award. Gäller att ta till vara på värmeböljan som kommit och passa på att fixa det som ska göras utomhus. Så idag har jag varit och köpt träolja och börjat olja in trädäcket vid poolen. Tar sin lilla tid att olja in nästan 100 m², så det fick bli enkel mat idag. Rostbiff och en uppiffad potatissallad. Enkelt, snabbt och jättegott!


Jag gillar verkligen potatissallad, men kan tycka att de man köper färdiga ibland kan vara lite väl feta och tråkiga i smaken. Godast är klart att göra egen, men har man inte tid är det ju lätt att piffa upp den man köper också. Man kan ju blanda i det man tycker är gott, men denna blev riktigt bra och passar lika bra till en fiskbit som till rostbiffen.

Ingredienser till  4 portioner:
  • 8 hg potatissallad, egen eller färdigköpt
  • 1 rödlök, hackad
  • 4 msk kapris
  • 8 cocktailtomater, valfri färg, skivade eller i klyftor
  • 4 rejäla nävar ruccolasallad
  • Nymalen svartpeppar
  • Rostad lök, om du tycker det är gott
Tillagning:

Blanda potatissalladen med det mesta av ruccolabladen, tomaterna  och lägg upp i en serveringsskål.  Strö på de övriga ingredienserna, garnera med ruccolabladen som är över och servera!

Uppiffad potatissallad

Fler goda tillbehör hittar du HÄR!