Här kommer ett recept som smakar precis som en thaicurry ska, tycker jag. Fulladdad med goda smaker. Servera gärna tillsammans med jasminris och toppa med massor av thaibasilika. Mums!
Variera genom att byta ut kycklingen mot räkor, nötkött eller fisk. Vill du kan du även testa att göra den med gröncurry.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 rågad msk röd currypasta
- 1 -2 msk olja
- 2 dl vatten
- 1 burk kokosmjölk, 400 gram
- 1 tärning hönsbuljong
- 1 msk riven ingefära
- 2 stora vitlöksklyftor, rivna eller pressade
- 400 gram kycklinglårfilé, skuren i två eller tre delar
- 250 gram champinjoner, delade
- 150 gram bambuskott (avrunnen vikt)
- 1 röd paprika, strimlad
- 4 limeblad
- 1 citrongräs
- 1 lime, i klyftor
- 1 msk fisksås
- Färsk thaibasilika
- (salt)
Tillagning:
Stek rödcurryn under omrörning på medelvärme några minuter. I med svampen och låt steka med tills den mjuknar och släpper lite vätska.
Tillsätt kycklingen och stek tills den fått färg runt om.
Krossa citrongräset med skaftet på en kökskniv, så att smakerna kan frigöras i pannan.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljongtärning, ingefära, vitlök, citrongräs, limeblad och fisksås. Låt sjuda på medelvärme ca 15 minuter tills kycklingen är klar.
Lägg i paprika och bambuskott. Smaka ev. av med lite salt om det behövs. Servera med nykokt ris och färsk thaibasilika och en limeklyfta.