Smördegspizza med päron och ädelost

Smördegspizza med päron och ädelost

Supergoda flarn/pizzabitar som passar perfekt som tilltugg eller på en buffé.
Man kan använda antingen smördeg eller pizzadeg, personligen tycker jag det blir godast med smördeg.


Ingredienser till 8 bitar:
  • 1 rulle smördeg, a 250 gram
  • 1 päron, fast sort
  • 100 gram ädelost
  • 125 gram ricottaost
  • 50 gram grönkål, i bitar
  • ½ msk olivolja
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk flytande honung
Tillagning:

Värm ugnen till 225 grader.
Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på ricottan. Skiva päronet tunt och fördela över. Smula över ädelosten och ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Blanda grönkålen med oljan. Ta ut flarnet och strö på grönkål och valnötter. Ställ in i mitten av ugnen ca 5 minuter.


Ringla över honungen och skär upp i bitar.

Smördegspizza med päron och ädelost

Fler goda pizzor/flarn hittar du HÄR