Supergoda flarn/pizzabitar som passar perfekt som tilltugg eller på en buffé.
Man kan använda antingen smördeg eller pizzadeg, personligen tycker jag det blir godast med smördeg.
Ingredienser till 8 bitar:
- 1 rulle smördeg, a 250 gram
- 1 päron, fast sort
- 100 gram ädelost
- 125 gram ricottaost
- 50 gram grönkål, i bitar
- ½ msk olivolja
- 1 dl valnötter
- 1 msk flytande honung
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader.
Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på ricottan. Skiva päronet tunt och fördela över. Smula över ädelosten och ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Blanda grönkålen med oljan. Ta ut flarnet och strö på grönkål och valnötter. Ställ in i mitten av ugnen ca 5 minuter.
Ringla över honungen och skär upp i bitar.