Här kommer en kalorisnål variant på klassikern Chili con carne.
innehåller endast 400 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 2 msk olja
- 400 gram ox- eller kycklingfärs
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk oregano
- 1 msk vinäger (gärna cidervinäger)
- 1-2 tsk chipotle pasta
- 1 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater, 400 gram
- 1 buljongtärning
- 1 burk svarta bönor, 400 gram
Till servering:
- Grönsallad
- Crème fraiche
- Jalapeños
- Färsk koriander
Tillagning:
Hetta upp oljan i en gryta och stek lök och färs. Tillsätt vitlök, kryddor och chipotle pasta.
Häll på de krossade tomaterna, 1 burk vatten, buljong och vinäger.
Låt småputtra ca 20 minuter. Rör runt då och då.
Tillsätt de svarta bönorna och fortsätt puttra 5-10 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
Servera med sallad, en klick crème fraiche, jalapeños och färsk koriander.