Rabarberchutney

Rabarberchutney

Sötsur god chutney med muscovadosocker och dadlar.
Lättlagad och med ganska få ingredienser. Servera ihop med en ostbit, paté eller en köttbit.


Ingredienser till 1 stor burk:
  • 5 dl cider- eller champagnevinäger
  • 200 gram ljust muscovadosocker
  • 600 gram rabarber, skalad och i bitar
  • 8 dadlar, urkärnade och hackade
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 2 kardemummakapslar

Tillagning:

Blanda vinäger och socker i en kastrull och värm tills sockret lösts upp.
Tillsätt rabarber, dadlar, ingefära och kardemummakapslar.
Koka ca 20-30 minuter tills rabarbern är mjuk och konsistensen tjocknat. Rör emellanåt.


Smaka av med salt, låt svalna och häll över i en glasburk.
Håller upp till 3 månader om den förvaras i kylskåp.

Rabarberchutney

Testa även att göra chutney på plommon
Fler recept med rabarber hittar du HÄR