Friterade munkar som serverades till desserten ”Färsk ananas med sojakolasås och ingefärsgrädde” på en tillställning som Kikkoman och ”Ta fram det bästa” anordnade. Går naturligtvis att servera även utan tillbehör.
Ingredienser till 10 personer:
- 1 ägg
- 0,3 dl mjölk
- 1½ tsk bakpulver
- 1 dl socker
- 30 g smör rapsolja
- 0,7 dl Kikkoman Ponzu
- 4 dl mjöl
- Strösocker
Tillagning:
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt Kikkoman Ponzusås, mjölk och smält smör. Sikta ner mjöl och bakpulver i smeten. Spara lite mjöl till utbakningen. Rör ihop smeten, häll ut den på bordet och arbeta in resten av mjölet. Rulla små bollar, ca 6 g/st. Värm oljan till 170°C och fritera bollarna. Ta upp bollarna och lägg dem på hushållspapper. Rulla i strösocker.