Vit chokladkräm med Cointreau och lakrits

Vit chokladkräm med Cointreau och lakrits

Idag är det internationella lakritsdagen. I Sverige började vi fira denna dag 2012 och som många andra temadagar kommer även denna från USA.


Här kommer min tolkning av en riktigt god lakritsdessert. Mjuk, len vit choklad som gifter sig perfekt med citrussmaken från Cointreau och sen spetsas med lakritspulver. Testa själv och jag tror du kommer bli förälskad!

Ingredienser till 4 portioner:
  • ½ dl vispgrädde
  • 150 gram vit choklad
  • 1 dl kesella
  • 2 msk Cointreau
  • 1 tsk lakritspulver
  • Vispad grädde, till servering

Tillagning:

Koka upp grädde i en kastrull. Ta från värmen och bryt ner chokladen. Blanda runt tills den smält. Blanda i kesella och Cointreau. Rör även i det mesta av lakritsen. Börja med en mindre mängd och smaka dig fram hur mycket lakritssmak du vill ha.

Fördela i 4 små serveringsskålar/glas. Ställ i kylskåp 2-3 timmar eller tills den ska serveras. Spritsa lite vispgrädde på varje och strö på lite lakritspulver. Servera!

Vit chokladkräm med Cointreau och lakrits

Fler goda desserter hittar du HÄR!