Aprikossallad med mozzarella

Aprikossallad med mozzarella

Med denna sallad vann jag första pris i en Instagramtävling, hos Cook Social, för ”The Most Interesting Salad” mars 2018!

När det är säsong för aprikoser brukar jag göra denna lilla sallad. Fin att se på tycker jag, busenkel att göra och passar fint som en liten förrätt.

 

Ingredienser till 2 portioner:

 

  • 5 aprikoser
  • 1 näve ruccola
  • 1 mozzarellaost, buffalo
  • 4 skivor bresaola
  • Flingsalt
  • ½ torkad röd chili
  • Olivolja
  • Citron
  • myntablad
Tillagning:

Varva klyftor av aprikoser, ruccolablad, riven mozzarella och bresaola. Smula över lite flingsalt och torkad chili. Häll på en god olivolja, pressa över lite citron och garnera med myntablad. Klart!

Aprikossallad med mozzarella