Falukorv med stuvad blomkål

God och snabblagad vardagsmat när den är som bäst. Gillar man inte blomkål kan man ju välja att lägga i ärtor, morötter eller några andra grönsaker i stuvningen.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 4-5 hg falukorv
  • 1 blomkålshuvud, ca 1 kg
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3-4 dl grönsaksspad (kokvattnet) och mjölk
  • Salt, peppar, en nypa socker
  • några kvistar persilja, hackad
  • senap
Tillagning:

Dela blomkålen i mindre bitar/buketter och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, men spara ca 3 dl till stuvningen.

Smält smör i en kastrull och rör i vetemjöl. Späd under omrörning med vätskan och låt stuvningen koka ca 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och en nypa socker. Lägg i blomkålen och blanda runt. Strö över hackad persilja och servera med stekt falukorv och någon god senap.