God och snabblagad vardagsmat när den är som bäst. Gillar man inte blomkål kan man ju välja att lägga i ärtor, morötter eller några andra grönsaker i stuvningen.
Ingredienser till 4 portioner:
- 4-5 hg falukorv
- 1 blomkålshuvud, ca 1 kg
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 3-4 dl grönsaksspad (kokvattnet) och mjölk
- Salt, peppar, en nypa socker
- några kvistar persilja, hackad
- senap
Tillagning:
Dela blomkålen i mindre bitar/buketter och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, men spara ca 3 dl till stuvningen.
Smält smör i en kastrull och rör i vetemjöl. Späd under omrörning med vätskan och låt stuvningen koka ca 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och en nypa socker. Lägg i blomkålen och blanda runt. Strö över hackad persilja och servera med stekt falukorv och någon god senap.