Stekt torskrygg med snabbstuvad spenat

En snabblagad och god rätt som man svänger ihop i ett nafs. Har du färdigkokt potatis så är det gott att steka den och servera till.

Ingredienser till 2 portioner:
  • 2 portionsbitar torskrygg
  • Oliv- eller rapsolja, smör
  • 8 kokta potatisar
  • 200 gram färsk spenat
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt, peppar, muskotnöt
  • Sallad
  • Citron
Tillagning:

Fräs ihop spenaten, häll på grädde och låt koka ihop tills det får en lite krämig konsistens. Smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt.
Dela den kokta potatisen och stek den i smör. Krydda med salt och peppar.  Håll varm.
Stek torsken först i olivolja på ganska hög värme så den får lite färg, sänk värmen och tillsätt smör. Ös fisken under tiden den steker klart.
Servera fisken på en bädd av stuvad spenat och med den stekta potatisen, en sallad och en skiva citron.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.