Pasta med gräddstuvade trattkantareller och bacon

Denna snabblagade rätt passar vilken dag som helst och är perfekt en stressig vardag. Hittar man ingen färsk svamp kan man ta torkad.

Ingredienser till 2 portioner:
  • 150 gram spaghetti
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 1-2 dl grädde
  • 1 dl kokvatten
  • 1 tsk soja
  • 150 gram trattkantareller
  • 1 paket bacon
  • 1 dl parmesan, riven
  • Persilja, hackad

Tillagning:

Koka pastan enligt anvisning, häll av vattnet, men spara ca 1 dl att ha till spädning.
Skär bacon i strimlor och stek knapriga i lite olja. Lägg sen åt sidan.
Stek svampen tills all vätska försvunnit och tillsätt skivad schalottenlök (och skivad vitlök om du gillar det), häll på grädde och låt koka ihop.

Krydda och tillsätt lite soja samt bacon och pastan. Blanda runt.
Pastan suger upp mycket av gräddsåsen så om det känns torrt så tillsätt lite av pastavattnet.
Riv över rikligt med parmesan, garnera med persilja och hugg in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.