Lättlagat och gott och lite matigt tilltugg som jag brukar göra när man blir många.
Passar perfekt till fördrinken eller bubblet.
Ingredienser till ca 35 stycken:
- 1 stor baguette
- 3 mozzarella á 125 gram, avrunnen vikt
- 15 – 20 tunna skivor parmaskinka
- 1 vitlök
- 1 kruka färsk basilika
- nymalen svartpeppar
- olivolja
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Skiva baguetten och lägg skivorna på en bakplåtsklädd ugnsplåt.
Rosta brödskivorna några minuter på varje sid tills de fått fin färg.
Halvera vitlöksklyftor och gnid in bröden.
Halvera och skiva mozzarellan. Lägg en skiva på varje brödskiva, fördela parmaskinkan ovanpå och toppa med färsk basilika. Ringla gärna lite olivolja över och ta ett på tag med svartpepparkvarnen.