Små eleganta tilltugg med räkröra smaksatt med pepparrot som passar till bubblet eller en god fördrink.
Ingredienser till 30 stycken:
- ½ färdig smördeg
- 1 ägg, uppvispat
- ca 2 dl skalade räkor
- 1 dl crème fraiche
- ½ dl färskost med pepparrotssmak
- 2 msk färsk riven pepparrot
- ½ rödlök, finhackad
- ½ dl hackad dill
- Nymalen svartpeppar
Tillagning:
Rulla ut smördegen och skär ut små kvadrater ca 4×2 cm. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter tills de är genombakade och fått fin färg.
Låt svalna och dela dem sedan i mitten på längden.
Blanda ihop resten av ingredienserna och klicka ut på varje underdel av smördegen. Lägg på locket och servera.
Fler goda tilltugg finns