Chimichurri

Chimichurri

Jag tycker denna sås passar både som tillbehör till en god grillad köttbit eller fisk men också som en god marinad eller dipsås. Möjligheterna är många och man kan  variera ingredienserna efter smak och tycke! Tycker man att smaken blir för skarp kan man späda med lite kallt vatten.


Ingredienser till 1 sats:
  • 1 schalottenlök- eller liten rödlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, urkärnad och finhackad
  • 2 dl färsk persilja, hackad
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 2 dl olivolja
  • ½ citron, saften
  • 1/2 dl vinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Tillagning:

Vispa ihop olja, citron och vinäger, salta och peppra. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Smaka av och späd ev. med vatten om du tycker smaken är för skarp. Låt gärna stå och dra nån timme innan servering. Håller ca 1 vecka i kylen.

Chimichurri

Fler goda såser finns HÄR!