Citrontryfflar

Citrontryfflar

Farligt goda tryfflar gjorda på vit choklad med frisk smak av citron rullade i finhackad mandel.


Ingredienser till ca 20 stycken:
  • 1/2 burk kondenserad mjölk
  • 200 gram vit choklad
  • 1 msk smör, rumsvarmt
  • 2 tsk citronsaft
  • Zest från 1 citron
  • 1 dl mandel, finhackad (görs med fördel i en matberedare)

Tillagning:

Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en värmetålig skål. Smält över ett vattenbad under omrörning. Ta bort från vattenbadet. Rör ned övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.

Häll upp i en liten form klädd med bakplåtspapper. Ställ i kylskåp i ca 4 timmar. Skär upp i bitar och rulla sedan till bollar.
Ställ först in i kylen eller frysen en stund om den blir för mjuk och svår att skära i.
Rulla tryfflarna i hackad mandel. Förvara i kylskåpet.

Citrontryfflar