Farligt goda tryfflar gjorda på vit choklad med frisk smak av citron rullade i finhackad mandel.
Ingredienser till ca 20 stycken:
- 1/2 burk kondenserad mjölk
- 200 gram vit choklad
- 1 msk smör, rumsvarmt
- 2 tsk citronsaft
- Zest från 1 citron
- 1 dl mandel, finhackad (görs med fördel i en matberedare)
Tillagning:
Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en värmetålig skål. Smält över ett vattenbad under omrörning. Ta bort från vattenbadet. Rör ned övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
Häll upp i en liten form klädd med bakplåtspapper. Ställ i kylskåp i ca 4 timmar. Skär upp i bitar och rulla sedan till bollar.
Ställ först in i kylen eller frysen en stund om den blir för mjuk och svår att skära i.
Rulla tryfflarna i hackad mandel. Förvara i kylskåpet.