Färsfylld snackpaprika

Som tilltugg är det bäst om man får tag på små snack- minipaprikor men ska man servera dem på en buffé fungerar det med vilken typ av paprika som helst. Minipaprikor brukar vara lätt att hitta i välsorterade matbutiker.


Små läckra snackpaprikor fyllda med mexikanska smaker. Servera dessa som små tilltugg till en god drink eller som en liten bufférätt. Supergoda och dessutom riktigt kalorisnåla. Receptet räcker till 4 personer som tilltugg.

Ingredienser:
  • 2 förpackningar snackpaprika/minipaprika
  • Olivolja
  • 200 gram kycklingfärs
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • ½ liten gul lök, finhackad
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • salt, peppar
  • 1 dl tacosås/salsa
  • 1 dl riven ost
  • 4-5 svarta oliver, skivade
  • 1 grön chilifrukt, skivad
  • färsk koriander
  • 2 msk crème fraiche utspädd med 1 msk vatten
Tillagning:

Värm ugnen till 225 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Halvera och kärna ur paprikorna och lägg dem på bakplåten. Hetta upp ett par matskedar olivolja i en panna. Fräs lök och vitlök ett par minuter och tillsätt sen färsen. Krydda med spiskummin och malen koriander. Smula färsen fint i pannan och tillsätt tacosås- eller salsa och låt puttra ihop. Späd med lite vatten om det känns torrt. Smaka av med salt och peppar.

Fördela färsen i paprikahalvorna. Strö på riven ost och lägg på skivad chilifrukt. Sätt in i ugnen ca 10 minuter tills osten smält. Toppa med skivade oliver, crème fraiche och färsk koriander.

Servera direkt med en god drink. T.ex Tequila Gimlet eller Margarita.

Tequila Gimlet

Margarita