Focaccia med potatis och rosmarin

Focaccia är både gott och enkelt att göra. Det bästa är ju att man kan lägga på vad man vill och tycker om. Passar lika bra på tapasbrickan som till en soppa.


Denna något matigare variant är med potatis och parmesanost. Otroligt lätt och smidigt recept som räcker till 2 bröd.

Ingredienser:
  • 25 gram jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk flingsalt
  • 7-8 dl vetemjöl special
  • 2-3 kokta potatisar, skurna i bitar
  • ett par kvistar färsk rosmarin
  • 1 dl riven parmesanost
Tillagning:

Rör ut  jäst med ljummet vatten, olivolja, flytande honung och flingsalt. Tillsätt mjöl, lite i taget, och knåda eller kör i maskin ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk, 30-40 minuter, till dubbel storlek. Dela degen i två delar och knåda ihop den lite. Täck två formar med bakplåtspapper och tryck ut degen i dem. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.

Tryck sen ut små gropar i degen som du fyller med kokt potatis och färsk rosmarin. Strö på riven parmesanost, lite flingsalt och häll på olivolja. Baka mitt i ugn 225 grader i 20-25 minuter. Låt svalna på galler.

 Focaccia med potatis och rosmarin

Här hittar du focaccia med andra fyllningar.