Förrätt med regnbågslaxrom

Man brukar ju säga att man äter även med ögat, och visst är det väl så! Jag försöker alltid arrangera mat så fint jag kan, men ibland är jag så hungrig att jag varken hinner eller orkar stå och fixa. Sen riskerar ju varm mat att bli kall om man inte vet exakt hur man vill ha det innan man sätter igång! Därför tycker jag det är både roligare och lättare med kall mat. Sen är det ju inte alltid så att man har inspiration heller. Men rätten här nere är varken svår eller varm! Nedan kommer förslag på uppläggning med foto steg för steg!


En väldigt lättgjord och vacker liten förrätt med rom, räkor och chips. Rätten innehåller ju ingenting märkvärdigt men smakerna passar riktigt bra ihop och hur man man väljer att lägga upp den gör ju nästan halva rätten! Fungerar även som drinktilltugg, lägg upp på samma sätt, men bara lite mer av varje, på ett snyggt serveringsfat.

Ingredienser till  4 portioner:
  • 1 – 1 ½ dl crème fraiche
  • 1 ask krasse
  • Lättsaltade chips, välj ut de som är ganska små
  • Färsk dill
  • 1 burk regnbågslaxrom, 50 gram
  • Rostad lök (kan uteslutas, men ger god smak och lite extra crunch åt rätten)
  • 16-20 färska räkor, skalade

Tillagning:

Fördela crème fraichen som en strimma på varje tallrik. Klipp små buketter av krasse och lägg ovanpå crème fraichen.

Lägg sen små klickar av rommen, stick i chipsen, garnera med dillen, lägg på små högar av rostad lök och lägg på räkorna.

Klart att servera!

Förrätt med regnbågslaxrom

Vintips: Taittinger Brut Réserve

Fler förrätter finns HÄR och fler tilltugg hittar du HÄR!