Friterad lök

Friterad lök

Friterad/rostad lök är gott som tillbehör till både hamburgare, korv men också gott att toppa t.ex. sallader eller vissa förrätter med.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 2 gul lök, skalad och skivad tunt
  • 2-3 dl olja att fritera i
  • Salt
Tillagning:

Lägg lökskivorna i en bunke med iskallt vatten. Separera ringarna ordentligt och låt ligga i 30 minuter. Häll sen av i en sil och låt löken rinna av väl. Torka löken med hushållspapper.

Hetta upp frityroljan till 160–170°C i en kastrull.
Lägg i några lökringar för att se om oljan är varm nog. Fritera löken i omgångar och rör försiktigt om då och då, så att den blir jämnt gyllenbrun.


Ta upp löken med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Strö över lite salt och servera.
Förvara i lufttät behållare om det skulle bli något över.

Friterad lök