Jag gillar friterad kål! Både grönkål och svartkål. Gott som tilltugg med lite salt på eller att strö över en sallad. Funkar även bra att dekorera desserter med. Ger ett gott crunch till vilken rätt som helst.
Ingredienser:
- Svartkål
- ca 2 dl neutral olja (jag använde solrosolja)
- salt
Tillagning:
Skär bort mitt biten på bladen och dela sen varje blad i 2-3 bitar. Hetta upp oljan till ca 180 grader och lägg i några blad åt gången. Bladen innehåller mycket vätska så det skvätter en hel del olja. Jag tycker det bästa sättet, om man friterar i en kastrull, är att direkt man lagt i bladen lägger på ett lock en stund. Sen när det fräst färdigt kan man ta bort locket och vända på bladen. När de börjar dra ihop sig och kännas hårda är de klara. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Salta lätt. Servera med en god drink eller garnera en sallad eller dessert med bladen.