Räktacos

I Sverige äter vi mest tacos i hela Europa. Vanligt fredagsmys ändå sen 80-talet. I många andra delar av världen är tacotisdag stort. Jag tycker tacos funkar alla dagar i veckan och gillar att variera vad jag fyller dem med. Klicka på länken lägst ner i receptet för att hitta fler tacorätter- och fyllningar.


Supergoda och fräscha tacos fyllda med räkor, en snabbfixad coleslaw, avokado, srirachamajo och jalapeños.  Servera i de tacoskal du tycker är godast, mjuka eller hårda.

Ingredienser till 2 portioner (6 tacos):
  • ½ kg räkor med skal
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • limesalt, svartpeppar
  • 6 tacoskal, valfria
  • 1 avokado, skivad
  • salladsblad
  • 1 Lime, i klyftor
  • Inlagd jalapeños
  • Färsk koriander

Srirachamajo:

  • 3 majonnäs
  • 3 msk crème fraiche
  • Srirachasås

Coleslaw:

  • 2 ½ dl strimlad vitkål och morötter
  • 2-3 msk majonnäs
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt, svartpeppar

Tillagning:

Börja med att göra coleslawen. Blanda majonnäs, honung och vinäger i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Blanda i strimlad vitkål och morötter. Ställ undan så länge.
Blanda även ihop majonnäs och crème fraiche med Srirachasås till en styrka du gillar.

Värm tacoskalen enligt instruktion på paketet.
Skala räkorna och hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i räkorna och paprikapulver och stek hastigt någon minut. Ta av från värmen och smaka av med limesalt och svartpeppar.
Montera tacosen. Bottna med coleslaw, lägg i skivad avokado, räkor, sallad och toppa med Srirachamajo, jalapeños och färsk koriander. Servera direkt med lite pressad lime över!

Räktacos

Fler tacorätter hittar du HÄR!