Getostfylld lax

Lättlagad laxrätt med mycket smak. Kan serveras direkt ur ugnen med valfria tillbehör eller som en del av en buffé. Då fungerar den även när den svalnat något. Jag hade med denna rätt vid en tjejlunch och den blev mycket uppskattad.
Receptet nedan är för 4 portioner även om det ligger 6 bitar på bilderna.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 4 portionsbitar lax, a ca 150 gram
  • 150 gram bredbar getost
  • 3 msk hackad färsk timjan och basilika
  • salt, peppar

Tillagning:

Värm ugnen till 150 grader. Blanda getost med färska örter, salt och peppar.
Skär ett snitt i varje laxbit och fyll med blandningen. Lägg laxbitarna i en smord ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter tills laxen är klar.

Lägg upp på ett fat och garnera med t.ex. dill, citronskivor och lite salladsblad.

Getostfylld lax

Vintips: By.Ott