Denna rabarberpaj är kladdig och så god att det inte behövs några tillbehör egentligen, men vill man kan man naturligtvis servera glass eller vaniljsås till! Jag tycker balansen mellan det söta och det sura är i helt perfekt balans.
Till denna paj går det lika bra att använda lite grövre rabarber eller som här de allra spädaste.
Jag valde att göra den på kokosmjöl, vilket drar åt sig väldigt mycket vätska. Så väljer du annat glutenfritt alternativ kan receptet behöva justeras.
Ingredienser till ca 8 bitar:
Deg:
- 2 dl kokosmjöl
- ½ tsk bakpulver
- 2 msk socker
- 100 gram smör
- 1 ägg
Fyllning:
- 300 gram rabarber
- ¾ dl socker
- 1 tsk kanel
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl vispgrädde
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda kokosmjöl, socker, ägg och bakpulver. Smält smör och rör ihop till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform, 24 cm i diameter.
Skär rabarbern i bitar. Blanda den med socker, kanel och mjöl. Lägg fyllningen i formen och häll på grädden. Grädda i nedre delen av ugnen 45-60 minuter. Fyllningen ska sätta sig men ändå vara lite kladdig.