Kladdig rabarberpaj

Denna rabarberpaj är kladdig och så god att det inte behövs några tillbehör egentligen, men vill man kan man naturligtvis servera glass eller vaniljsås till!  Jag tycker balansen mellan det söta och det sura är i helt perfekt balans.

Till denna paj går det lika bra att använda lite grövre rabarber eller som här de allra spädaste.

Ingredienser till ca 8 bitar:

Deg:

  • 2,5 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 100 gram smör

Fyllning:

  • 300 gram rabarber
  • ¾ dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
Tillagning:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Smält smör och rör ihop till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform, 24 cm i diameter.

Skär rabarbern i bitar. Blanda den med socker, kanel och mjöl. Lägg fyllningen i formen och häll på grädden. Grädda i nedre delen av ugnen 45-60 minuter. Fyllningen ska sätta sig men ändå vara lite kladdig.