Snabb och otroligt smakrik, vegansk, lunchrätt med lite hetta från harissa, sötma från granatäpplen med mycket skönt och grönt på.
Ingredienser till 1 pizza:
- 1 stort tortillabröd
- Olivolja
- 1 stor gul lök, i skivor
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk harissa
- 1 rejäl näve färsk babyspenat
- 1 msk pinjenötter
- 1 msk granatäpplekärnor
- Färsk persilja, grovhackad
- Citron
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader. Hetta upp en stekpanna med ca 1 msk olivolja och stek löken ca 8 minuter tills den är mjuk och fått fin färg.
Blanda tomatpurén med harissa. Lägg tortillabrödet på en bakplåt, täck med tomatpuré, spenatblad och sprinkla över lite olivolja. Lägg på den stekta löken och pinjenötterna.
Baka i ugnen ca 5-6 minuter tills pizzan fått fin färg, lägg sen på granatäpplekärnor, persilja och pressa lite citron över. Klart!
HÄR hittar du en liten inspirationsvideo till receptet!