Havre-och bananbollar

Havre-och bananbollar

Köpte en massa något övermogna bananer häromdagen.
Jag gillar att baka både bröd och annat av bananer. De innehåller naturlig sötma och ofta behöver man inte tillsätta raffinerat socker vilket är bra ibland.
Hittade detta recept på en blogg som heter ”Undertian”  men receptet härstammar tydligen från en annan sida i Norge.

Funkar som en lite hälsosammare kaka till kaffet eller som ett litet mellanmål.


Ingredienser:
  • 2t väl mogna bananer
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 1 näve russin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk mald kardemumma (mortla gärna kärnor själv)
  • 2 msk kokos, riven

Tillagning:

Sätt ugnen på 175 grader.
Mosa bananerna och blanda i de andra ingredienserna.


Klicka ut i små bollar på en plåt, platta till dem lite med en gaffel, och grädda i ugnen i ca 10 min.

Havre-och bananbollar

En annan favorit jag brukar baka med banan är Bananbröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.