Trillade över detta recept av en slump för ett tag sedan och måste säga att dessa godisrutor är vansinnigt goda och beroendeframkallande. Tyvärr riktiga kaloribomber, men ibland är det värt det. Jag har modifierat receptet något och bytt ut en del av strösockret mot muscovado, vilket jag tycker ger en något djupare och fylligare smak.
Ingredienser till en form:
- 4 dl vetemjöl
- 4 dl havregryn
- 1 dl mörkt muscovadosocker
- 1 dl farinsocker
- 1 tsk salt
- 230 g smör, rumsvarmt
- 1 burk Dulce De Leche
- 200 g mörk choklad
- 1 dl riven kokos
Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader.
Nyp ihop vetemjöl, havregryn, råsocker, farinsocker, smör och salt till en smulig massa.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt 20×20 cm. Tryck ut lite mer än hälften av massan i formen och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Bred ut Dulce De Leche över kakan och grovhacka den mörka chokladen och strö över. Knåda in kokosen i den resterande massan och smula den över.
Grädda ytterligare i 20-25 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylen över natten.
Skär i rutor och servera som de är.