Grönkålschips

Inte nog med att grönkål är riktigt gott – det är supernyttigt, sägs motverka en massa olika sjukdomar, rik på järn och dessutom trendig till tusen!


Jag får ofta grönkål över när jag lagat mat med det som ingrediens. Då tycker jag det är gott att göra grönkålschips. Enkelt, snabbt, superkrispigt  och gott tilltugg med fin sälta som passar till många olika drycker.

Ingredienser till 1 plåt:
  • 200 gram grönkål
  • 2 msk olivolja
  • Salt
Tillagning:

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och torka grönkålen. Dela den i mindre bitar,  ta bort stammen i mitten, och lägg bitarna i en skål och blanda  med olivolja. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper, strö på salt, och tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter. Håll koll dom sista minuterna så de inte bränns vid!

Grönkålschips

Fler goda tilltugg hittar du HÄR!