Vegetarisk Thaisoppa

Jag försöker äta efter säsong. Just nu fullständigt svämmar grönsaksdiskarna över av grönkål. En helt underbar grönsak som är vinterhärdig. Den klarar att stå ute i snö och kan skördas hela vintern efter behov! God att äta och fin att dekorera med, ganska billig också!


Nästan som att koka soppa på en spik! Få ingredienser, kalorisnål, billig och jättegod. Innehåller ca 300 kcal/portion, så det finns gott om utrymme att lägga till något gott bröd eller toppa soppan med frasiga grönkålschips!

Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 burk kokosmjölk, ca 400 gram
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök, skivad
  • 350 gram blomkål, ca ½ huvud, i buketter
  • 300 gram morötter, ca 2-3 st, skuren i slantar
  • 100 gram grönkål, stammen borttagen och delad i mindre bitar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1 tsk sesamfrö

Tillagning:

Hetta upp olja i en stor kastrull. Stek löken några minuter så att den mjuknar och tillsätt sen morötter, blomkål, tomatpuré och curry. Stek några minuter till. Häll på kokosmjölk och 2 burkar vatten (ca 8 dl), gurkmeja, salt och en nypa cayennepeppar. Låt sjuda ca 10 minuter och tillsätt sen även grönkål och koka ca 5 minuter till.

Smaka av soppan med mer salt och cayennepeppar till den styrka du vill ha. Lägg upp i tallrikar och strö på sesamfrö.

Vegetarisk Thaisoppa

Servera med ett gott naanbröd eller toppa med grönkålschips.
Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.