Att göra en vegetarisk pytt i panna på det man har hemma är enkelt.
Ta det du har och anpassa tillagningstiden efter grönsakerna. Servera sen med t.ex. en högrevsburgare, som här, eller något annat proteinrikt.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 stor potatis
- ½ paprika, valfri färg
- ½ gul lök
- ¼ zucchini
- 2 msk olivolja
- salt, peppar
- 200-300 gram hörevsfärs
- 1 stor tomat
- 2 ägg
- Persilja, till garnering
Tillagning:
Fin hacka löken. Skär potatis, paprika och zucchini i bitar.
Stek lök och potatis på medelvärme i 1 msk olja cirka 10 minuter. Tillsätt paprika och zucchini och stek ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Forma färsen till 2 hamburgare. Krydda och stek i resten av oljan. Stek även äggen så som du gillar dem bäst.
Skiva tomaten och lägg upp den vegetariska pytten, toppa med hamburgare, tomat och stekt ägg. Garnera med persilja.