Karamelliserade päron med getost

Karamelliserade päron med getost

Päron och getost är en bra kombination och tillsammans med honung, valnötter och balsamico blir denna lilla rätt en god och aptitretande liten förrätt.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 3 päron, ganska fasta
  • 2 msk flytande honung
  • 100 gram getost, utan kant
  • 1 rejäl näve valnötter
  • 1 näve ruccolasallad
  • Fin olivolja
  • balsamicokräm
  • nymalen svartpeppar

Tillagning:

Hacka valnötterna grovt och rosta i torr stekpanna.
Kärna ur och dela päronen i klyftor. Ringa honung över och stek eller grilla dem några minuter på var sida.
Lägg ruccolasallad på 4 tallrikar, lägg på päronen. Smula över getost och strö hackade valnötter över. Ringla olivolja och balsamicokräm över. Avsluta med nymalen svartpeppar.

Karamelliserade päron med getost

Fler goda förrätter hittar du HÄR