Pytt i panna med kyckling och citronsås

Mager och jättegod pytt i panna med en fräsch lite syrlig sås. Innehåller bara 460 kcal/portion.

Ingredienser till 2 portioner:
  • 300 gram potatis
  • 1 stor eller 2 små morötter
  • 1 ½ msk smör
  • 1 purjolök
  • 2 kycklingfiléer á 150 gram
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt, peppar

Sås:
  • 1 dl yoghurt, 8%
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • ½ citron, rivet skal

Tillagning:

Skala potatis och morot. Skär i tärningar, ca 1 cm. Stek i 1 msk smör tills allt är mjukt, salta, peppra och lägg sen åt sidan. Skölj och strimla purjolöken. Tärna kycklingen. Stek kyckling och purjolök i resten av smöret till kycklingen är klar. Blanda ner potatis, morötter och stek en liten stund till. Blanda ner persilja.

Blanda alla ingredienser till såsen, smaka av med salt och peppar och servera den till pytten.