Laktovegetariska spett med halloumi, sparris och smakrik Romescosås. Serverad med fullkorns couscous och färsk basilika. Går lika bra att steka spetten på grill utomhus som i panna på spisen.
Använder du tunna sparrisar blir de klara ungefär samtidigt som osten, men om sparrisen är tjock kan du behöva försteka/koka den lite innan om du inte vill att den ska vara så hård.
Ingredienser till 4 portioner:
- 100 gram fullkornscouscous
- 2 knippen sparris, trimmade och halverade
- 250 gram halloumi, skurna på längden i bitar om 1 cm
- Olivolja
- Salt, peppar
- 80 gram sötmandel, rostad och grovt hackad
- Färsk basilika
- 2 msk pressad citron
Romescosås:
- 150 gram inlagd grillad paprika
- 1 tomat, skuren i bitar
- 80 gram sötmandel, rostad
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tsk pressad citron
- 125 ml vatten
Tillagning:
Tillaga couscousen enligt instruktionerna på förpackningen. Fluffa sen till det och låt svalna något.
Lägg alla ingredienser till såsen i en mixer och kör till en en såsliknande konsistens. Ställ åt sidan.
Trä halloumi och sparris på dubbla blötlagda bambuspett, pensla med lite olivolja och stek/grilla tills allt fått fin färg, ca 2-3 minuter/sida.
Blanda couscousen med den grovhackade mandeln, salt peppar, pressad citron och basilikablad. Servera spetten med couscous, såsen och toppa med basilikablad.