Gula vaxbönor med smörstekt mandel

Gula vaxbönor med smörstekt mandel

Allt blir gott med smör! Här kokas vaxbönorna al dente och strösslas sen med hackad mandel som får en helt underbar smak när de steks i smör. Passar som tillbehör till det flesta rätter. Vill du kan du byta ut bönorna till färska gröna istället.


Ingredienser till 6 portioner:
  • 500 gram gula vaxbönor
  • Salt
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 2 dl mandel, grovhackad
  • Nymalen svartpeppar

Tillagning:

Skölj och skär av ändarna på vaxbönorna. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Tillsätt 1 msk salt och vaxbönorna. Koka 3-5 minuter tills de börjar mjukna med fortfarande har tuggmotstånd. Häll av vattnet och lägg i en skål med kallt vatten och is så att kokningsprocessen avtar. Låt rinna av och ställ åt sidan. Hetta upp olja och smör i en stor stekpanna. Tillsätt den hackade mandeln och stek under omrörning ett par minuter till allt får fin färg.

Lägg upp bönorna i en skål, skeda över den stekta mandeln och allt smör, ta några varv med svartpepparkvarnen och servera!

Gula vaxbönor med smörstekt mandel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.