Havreflarn

Havreflarn

Barnsligt gott och otroligt enkelt att göra.
Goda att äta som de är men passar också att rulla ihop och fylla med t.ex. grädde (se bild nedan). Fint att dekorera olika desserter med tycker jag.


Ingredienser till ca 30 stycken:
  • 75 g smör
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Smält smör i en kastrull. Rör i grädden och sirapen.
Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver och socker och rör ned i smörblandningen. Rör ihop till en smidig deg.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.


Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt dem svalna och förvara i burk med tättslutande lock.

Havreflarn
Vill du forma dem till rullar gör du det när de svalnat något men innan de stelnat helt.

Gräddfyllda havreflarn
Även gott och fint att dekorera olika desserter med.
Fler goda bakverk hittar du HÄR