Hemmagjorda grissini/brödsticks

Hemmagjorda grissini/brödsticks

Goda antingen som de är och då gärna ihop med någon god dippsås eller som ett inslag på buffébordet eller som tillbehör till någon förrätt.


Ingredienser till 20-25 sticks:
  • 2 tunnbröd av något slag (jag använde orientaliskt)
  • 1 ½ msk olivolja
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk sesamfrö
  • ½ tsk örtsalt

Tillagning:

Värm ugnen till 225 grader.
Klipp brödet i två-tre centimeter avlånga bitar.
Blanda olivolja med oregano och sesamfrön.
Lägg grissinin på bakplåtspapper och smeta på lite av oljeblandningen på varje bit.


Strö på örtsalt och tillaga mitt i ugnen ca 3 minuter. Ät som de är eller servera med någon god dippsås.

Hemmagjorda grissini/brödsticks

Variera genom att skära tunnbrödet i trekanter istället och använda som en bas för olika sorters tilltugg.