Förrätt med räkor och ugnsbakad fänkål

Förrätt med räkor och ugnsbakad fänkål

En förrätt med lite djärva smaker som ändå gifter sig perfekt med varandra.
De syltade gröna tomaterna går så klart att byta ut mot färska röda tomater, men smakerna kommer då så klart inte bli desamma. Fänkålen tillagas med fördel i förväg då den ska serveras rumstempererad eller bara ljummen.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 2 fänkålshuvud
  • 1 msk rapsolja
  • ½ citron, saften
  • salt, svartpeppar
  • 40 kokta räkor, skalade
  • 1 näve machésallad
  • 1 dl syltade gröna tomater eller 16 cocktailtomater

Pepparrotskräm:

  • 2 msk färskost
  • 2 msk crème fraiche
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • Salt och peppar
  • Citronsaft (efter smak)
Tillagning:

Värm ugnen till 225 grader.
Skiva fänkål tunt, spara vipporna till garnering, lägg i en ugnsfast form och ringla på olivolja, pressa över lite citron, salt, peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 10-15 minuter. Låt sen svalna.
Fördela fänkålen på 4 tallrikar. Lägg på räkor, sallad, tomater, klickar av pepparrotskräm och toppa med fänkålsvippor. Servera t.ex. hemmagjorda brödsticks vid sidan.

Förrätt med räkor och ugnsbakad fänkål

Fler förrätter hittar du HÄR