Smakrika grönsaker tillagade i samma gryta med ris och svamp blir en välsmakande och nyttig vegetarisk middagsrätt.
Innehåller endast 280 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 200 gram basmatiris
- 1 msk olivolja
- 1 stor gul lök, hackad
- 2 msk färsk hackad rosmarin, eller 1 tsk torkad
- 250 gram champinjoner, skuren i kvartar
- 2 röd paprika, skivad
- 1 burk krossade tomater, 400 gram
- 4 ¼ dl grönsaksbuljong
- 1 knippa persilja, hackad
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Hetta upp oljan i en ugnstålig panna och stek löken ca 5 minuter tills den mjuknar.
Rör i rosmarin och champinjoner och stek ett par minuter under omrörning.
Tillsätt riset och blanda runt ordentligt och blanda ner även paprika, krossade tomater, buljong och krydda även med lite peppar. Koka upp och rör om och lägg på ett lock. Sätt in pannan mitt i ugnen och tillaga 20-25 minuter tills riset är klart.
Strö på persilja och servera gärna med en klick tjock yoghurt.