Supergod marinerad kyckling som kryddas med hoisinsås.
Marinera kycklingen i en timme eller gärna över natten, trä den på spett och tillaga tills den är vackert gyllenbrun. Pensla med extra hoisinsås precis innan servering för en oemotståndlig glasyr.
Ingredienser till 6 personer:
Marinad:
- 1 dl hoisinsås
- 2 msk sesamolja
- 1 tumstor ingefära, skalad och riven
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 lime, saften
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader.
Skär kycklingbrösten i bitar, cirka 2×2 cm.
Vispa ihop alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i kycklingbitarna och blanda väl. Täck med plastfolie och låt marinera så länge du hinner, men gärna i kyl över natten.
Häll av marinaden och trä upp kycklingbitarna på blötlagda träspett.
Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper och pensla på hoisinsås.
Tillaga mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Vänd spetten efter halva tiden och pensla på mer sås.
När kycklingen är genomstekt, lägg upp dem på ett fat och pensla på resten av hoisinsåsen och garnera med färsk koriander.