Kokoskaka

Kokoskaka

En lättbakad och god kokoskaka med vanilj som du svänger ihop med ganska få ingredienser.


Ingredienser till 1 kaka:
  • 115 gram smör, i små bitar, plus extra till formen
  • 225 gram vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 115 gram farin eller råsocker
  • 100 gram riven kokos, plus lite extra att strö på kakan
  • 2 stora ägg, lätt uppvispade
  • 1 tsk vaniljessens
  • 4 msk mjölk

Tillagning:

Värm ugnen till 160 grader. Smörj en kakform och klä den med bakplåtspapper.
Sikta ner mjölet och en nypa salt i en bunke, tillsätt smöret nyp ihop med fingertopparna tills blandningen liknar fint ströbröd. Rör ner socker, bakpulver, kokos, ägg, vaniljessens och mjölk. Blanda väl och häll blandningen i bakformen och jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen 30 minuter.
Ta ut kakan från ugnen och strö på lite riven kokos. Fortsätt baka kakan i ugnen ytterligare 20-25 minuter. Prova gärna med en provsticka för att se om den är klar.
Låt kakan svalna något i formen och vänd sedan upp på ett galler för att få svalna helt innan servering.

Kokoskaka

Fler kakor och bakverk hittar du HÄR