En lättbakad och god kokoskaka med vanilj som du svänger ihop med ganska få ingredienser.
Ingredienser till 1 kaka:
- 115 gram smör, i små bitar, plus extra till formen
- 225 gram vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 115 gram farin eller råsocker
- 100 gram riven kokos, plus lite extra att strö på kakan
- 2 stora ägg, lätt uppvispade
- 1 tsk vaniljessens
- 4 msk mjölk
Tillagning:
Värm ugnen till 160 grader. Smörj en kakform och klä den med bakplåtspapper.
Sikta ner mjölet och en nypa salt i en bunke, tillsätt smöret nyp ihop med fingertopparna tills blandningen liknar fint ströbröd. Rör ner socker, bakpulver, kokos, ägg, vaniljessens och mjölk. Blanda väl och häll blandningen i bakformen och jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen 30 minuter.
Ta ut kakan från ugnen och strö på lite riven kokos. Fortsätt baka kakan i ugnen ytterligare 20-25 minuter. Prova gärna med en provsticka för att se om den är klar.
Låt kakan svalna något i formen och vänd sedan upp på ett galler för att få svalna helt innan servering.