Lätt och snabblagad korvgryta passar perfekt när man inte hinner stå för länge vid spisen. Välj själv om du vill ha en neutral korv eller en med mer kryddig eller stark smak.
Ingredienser till 2 portioner:
- 200-300 gram korv,( t.ex. chorizo, salsiccia, falukorv eller vad du själv gillar).
- 200 gram frysta haricots verts
- 1 msk olivolja
- 1 liten gul lök, finhackad
- 1 burk krossade tomater
- ½ tsk torkad basilika
- ½ tsk torkad oregano
- Salt, peppar
- 1 tsk socker
Tillagning:
Hetta upp olivoljan i en kastrull och stek löken mjuk. Häll i krossade tomater och örtkryddor. Låt puttra ihop ca 15 minuter. Smaka av med socker, salt och nymalen svartpeppar.
Skär korven i halvmånar och stek dem i en stekpanna.
När såsen puttrat i 10 minuter tillsätter du haricots verts och fortsätter koka 5 minuter eller tills bönorna känns färdiga. Blanda i korven och servera med ris, pasta, bulgur eller couscous.