Krämig dillpotatis

Perfekt rätt på buffén eftersom den passar till väldigt många olika maträtter. Den gör sig även utmärkt till Ugnsbakad lax med rosépeppar.

Ingredienser till ca 5 portioner.
  • 8 hg färskpotatis
  • 75 gram sockerärtor
  • 5 cm purjolök
  • 1,5 dl gräddfil
  • ½ dl majonnäs
  • ½-1  msk senap
  • ½ dl färsk dill
  • Salt och peppar
  • Dillvippor
  • Kapris (kan uteslutas)
Tillagning:

Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna och halvera dom. Strimla sockerärtor och skär purjolöken tunt. Blanda gräddfil med majonnäs, senap, dill, salt och peppar. Vänd i potatis, sockerärtor och purjolök. Smaka ev av med mer salt och peppar.

Garnera med dill och strö ev. på kapris.