Krossad ugnspotatis

Jag gör ofta denna potatis när jag har överbliven kokt potatis i kylen. Smakrik och passar till det mesta. Dessutom går den att variera på många olika sätt.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 800 gram kokt potatis
  • 3-4 msk rosmarin, hackad
  • Flingsalt och svartpeppar
  • Olivolja
  • (Ev honung)
  • (Ev fetaost)
Tillagning:

Sätt ugnen på 200 grader. Krossa potatisen med fingrarna och lägg i en ugnsfast form. Strö på rosmarin, flingsalt, svartpeppar och ringla ev. över lite honung. Blanda runt lite lätt och sätt in ganska högt upp i ugnen och låt stå ca 20 minuter.

 

Vill du har mer färg på potatisen, kör grillelementet den sista stunden.

Om jag använder denna potatis som tillbehör när jag grillar brukar jag även tillsätta smulad fetaost innan jag kör in den i ugnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.