En kalorisnål och vegetarisk pastarätt som smakar fräscht av citron och som mättar bra. Snabb att tillaga är den också! Innehåller endast ca 460 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 500 gram färsk pasta, t.ex. fettuccine eller tagliatelle
- 300 gram haricots verts
- ½ citron
- 1 kruka basilika
- 150 gram parmesanost, riven
- 3 msk olivolja
- Salt, peppar, efter smak
Tillagning:
Koka pastan och tagliatellen i samma kastrull. Häll av i durkslag men spara 1 dl av kokvattnet.
Blanda ihop citronsaft, olivolja, salt och peppar. Häll i 1 dl kokvatten och rör om. Blanda pastan och bönorna med citrondressingen, riven parmesanost och repade basilikablad. Smaka av och servera direkt!
Så fräscht och gott! Får bli näst på tur
Tack! Ja, den är riktigt fräsch – hoppas du gillar den!;-)