Jag brukar rulla in kött i grillade aubergineskivor. Men detta är första gången jag testar med fisk. Måste säga att det överträffade mina förväntningar! Riktigt fräscht, lite lättare än kött men ändå mättande. Dessutom riktigt gott och smakrikt.
Aubergine kan användas till så mycket!
Testa även att grilla några skivor, lägg på lite yoghurt, granatäpplekärnor och någon god ört. Jättegott!
Variera genom att byta ut mozzarellan mot t.ex. fetaost eller någon annan smakrik ost.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 bit laxfilé, ca 150 gram
- 1 aubergine, skuren i skivor på längden
- 1 förpackning mozzarella, hälften i och hälften ovanpå maten
- färsk basilika
- salt, svartpeppar
- olivolja
Tomatsås:
- 1 msk olivolja
- 1 liten gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyftor, finhackad
- 1 burk krossade tomater
- ½ tsk torkad basilika
- Salt, peppar
- ½ msk socker
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader.
Lägg auberginen på ett galler och salta lätt. Låt vätska av sig ca 10 minuter. Torka av med lite hushållspapper och stek sen skivorna i olja tills de är mjuka och fått fin färg. Lägg åt sidan efterhand.
Tillaga sen såsen. Hetta upp olivoljan i en kastrull och stek lök och vitlök mjuk. Häll i krossade tomater och örtkryddor. Låt puttra ihop ca 15 minuter. Smaka sen av med socker, salt och nymalen svartpeppar. Häll över såsen i en mindre ugnsfast form.
Skär fisken i mindre bitar. Lägg en fiskbit, lite mozzarella och ett basilikablad på varje aubergineskiva och rulla ihop. Lägg varje rulle i formen med tomatsås. Riv över resten av mozzarellaosten, salta, peppra och sätt in formen i ugnen ca 10-15 minuter tills osten smält och allt är varmt. Garnera med färsk basilika och servera med nykokt ris.