Lemon curd är supergod att ha som pålägg på t.ex. scones eller frallor men passar även väldigt bra som fyllning i en pavlova eller ihop med en klick glass.
Jag brukar passa på att göra dubbel sats när jag ändå igång, curden håller sig ett par veckor i kylskåpet.
Ingredienser:
- 2 citroner, gärna ekologiska
- 2 äggulor
- 1 ägg
- 2 dl socker
- 100 gram smör
Tillagning:
Tvätta citronerna, finriv skalet och pressa ut juicen.
Vispa ihop äggulor, ägg och socker i en värmetålig skål. Vispa i cirka 2-3 minuter.
Ställ skålen över ett sjudande vattenbad och häll i citronjuice och citronskal. Rör runt med jämna mellanrum tills krämen tjocknar (tar cirka 15-20 minuter).
Skär smöret i mindre bitar och lägg i dem under omrörning. Rör runt tills smöret smält.
Lägg över krämen i en mindre skål och låt svalna & stelna ordentligt i kylskåpet.